top of page

3 TIPS! Om jouw honger te onderdrukken en jouw drang naar ongezonde voeding te verminderen.

Bijgewerkt op: 11 aug. 2022

Lees hoe wij met onze honger omgaan en 3 tips om om jouw hongergevoel te onderdrukken of voor te zijn.

 

1. Durf 'NEE' te zeggen

Stel je bent bij iemand op visite of op een verjaardag en er wordt taart aangeboden of liggen er toevallig nootjes, chips of andere lekkernijen voor je neus. Durf jezelf dan uit te dagen om nee te zeggen.


Sla het voor een keer over en neem je eigen maaltijd uit je voedingsplan mee om deze, juist op zo een moment te nuttigen! Want als je honger krijgt dan blijf je meestal honger houden en zodra jij je verantwoorde maaltijd met je mee hebt zal deze jouw honger kunnen stillen! De eerste paar keer zal dit lastig zijn, vooral als je het voorheen altijd wel deed. Maar geloof ons, het wordt steeds makkelijker, des te vaker je het doet!

 

2. Meerdere maaltijden met meer volume eten Maak bewuste keuzes in het samenstellen van jouw maaltijden. Stel jezelf eerst de volgende vragen; wil ik afvallen of wil ik juist aankomen? Heb ik juist veel of weinig eetlust? Heb ik vandaag erg weinig of juist heel veel tijd om te eten? Door jezelf dit soort vragen te stellen kun je jouw maaltijden veel doelgerichter samenstellen. Hier zijn meerdere trucjes voor. Stel dat je normaal gesproken alleen jouw ontbijt, lunch en avondeten eet maar je merkt dat je tussen deze eetmomenten een hongergevoel krijgt. Dan is het slim om misschien jouw ontbijt, lunch en avondeten te halveren en tussen deze maaltijden kleine snacks toe te voegen zoals bijvoorbeeld; een appel, banaan, eiwitreep, tosti, kwark met muesli etc.. Hierdoor heb je meerdere eetmomenten op een dag waardoor jouw hongergevoel gemakkelijker overbrugd kan worden. Daarnaast is er nog een ander trucje welke wij dagelijks toepassen. Wij zorgen ervoor dat wij onze maaltijd qua volume vergroten met zo min mogelijk calorieën.


Dit kun je doen door bijvoorbeeld 100 - 200 gram extra groente aan jouw maaltijd toe te voegen of door een grote salade erbij te eten. Stel dat je bijvoorbeeld een tortilla wrap met kip maakt of een pokébowl, zorg er dan voor dat je bijvoorbeeld 200 gram komkommer in kleine stukjes hebt gesneden en deze aan jouw maaltijd toevoegt. Dit zijn simpele, lekkere en vooral makkelijke manieren om jouw volume van een maaltijd te vergroten met een minimale toevoeging van calorieën.


Vergeet niet! Elke pondje gaat door het mondje en dit moeten wij beperken!

 

3. Ga nooit onvoorbereid of met een hongergevoel de deur uit!

Wij kennen het allemaal wel, dat je aan het haasten bent omdat je ergens naartoe moet, nog niets hebt gegeten en bij jezelf denkt; ik eet straks wel. Een paar uur later crepeer je vervolgens van de honger. Normaal gesproken zou je dan gewoon iets makkelijks halen dat snel klaar is of je valt alle snacks aan welke voor je liggen omdat je hongergevoel te groot is. Dat is leuk en aardig maar vaak zijn dit ongezonde maaltijden / snacks welke eigenlijk niet zo goed aan jouw doel(en) sluiten. Sterker nog, in de meeste gevallen brengen deze jouw verder van jouw doel af.


Om deze redenen is het erg belangrijk om jouw maaltijden voorbereid te hebben voordat je de deur uit gaat of in ieder geval voordat je de deur uit gaat te hebben gegeten mits je niet erg lang van huis bent. Extra tip: Ga NOOIT met een hongergevoel boodschappen doen, de kans dat je hierdoor producten zal halen welke jou verder van jouw doel zullen brengen is vele malen groter dan wanneer je voor het boodschappen hebt gegeten.

 

Weet jij niet hoe je moet afvallen of aankomen? Of heb jij moeite met het kiezen van lekkere maar toch verantwoorde producten? Of ben jij klaar voor professionele maar vooral leerzame en aangename begeleiding in voeding en eventueel krachttraining? Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvende intake-/ kennismakingsgesprek waarbij wij jouw doel(en) uitgebreid met je zullen bespreken. Klik hier voor het inplannen van een intake. Tot snel! Met sportieve groet, Team Victorious Lifestyle


5 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page